Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Slovenskí policajti budú pomáhať s bezpečnosťou v Chorvátsku aj počas tejto sezóny

.redakcia .slovensko

Slovenskí policajti sa aj v roku 2020 zúčastnia na projekte Bezpečná turistická sezóna v Chorvátsku. Na slovenských turistov budú dozerať štyria policajti v najčastejšie navštevovaných turistických oblastiach – v Splitsko-dalmatínskej oblasti a Prímorsko-goranskej.

Slovenskí policajti budú pomáhať s bezpečnosťou v Chorvátsku aj počas tejto sezóny zdroj: Polícia SR/facebook

policajti o tom informovali na piatkovej tlačovej konferencii na Strednej odbornej škole (SOŠ) Policajného zboru (PZ) Bratislava-Devínska Nová Ves policajti Štefan Banyár, Roman Hájek, Dušan Štibeľ a Martin Kandráč.

Prvá policajná hliadka vyrazí do Chorvátska 1. júla a druhá 2. augusta. Policajti budú pôsobiť v zahraničí do 31. augusta. Vzhľadom na pandémiu nového koronavírusu sú podľa nich opatrenia skrátené.

Medzi najčastejšie priestupky, ktoré slovenskí policajti riešia, patria dopravné priestupky. Hájek upozornil, že chorvátska strana zvyšovala sadzobník pokút, hlavne sa zameriavala na prekročenie rýchlosti. „Takisto sprísňovala aj prejednávania priestupkov, kde je možné napríklad pri závažnom dopravnom priestupku aj zadržať motorové vozidlo až do ukončenia priestupkového konania,“ priblížil Hájek.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite