Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Vyšetrovanie sudcov ukázalo podľa prezidentky nefunkčnosť mechanizmov kontroly

.redakcia .slovensko

Prezidentka považuje za posun vpred, že sudcovia, ktorí komunikovali so závadovými osobami, sú trestne stíhaní. Ukazuje to však podľa nej aj to, že mechanizmy kontroly nezafungovali a umožnili vybudovať systém zneužívania spravodlivosti, čo je pre štát nebezpečné.

Vyšetrovanie sudcov ukázalo podľa prezidentky nefunkčnosť mechanizmov kontroly SITA/MZV

prezidentka to vyhlásila v diskusnej relácii televízie TA3 V politike pri príležitosti prvého výročia jej nástupu do funkcie. V súvislosti s dosahmi koronakrízy vyzýva hlava štátu na podporu ľudí, ktorí stratili zamestnanie.

Vyšetrovanie sudcov signalizuje podľa Čaputovej to, že justícia má šancu byť očistená. Zároveň sa pýta, ako je možné, že k tomu došlo náhodne, keď sa na základe vraždy dvoch mladých ľudí identifikovala komunikácia Mariana Kočnera. „Ako je možné, že nezafungovali vnútorné mechanizmy kontroly, to znamená disciplinárne súdnictvo v rámci justície? Ako je možné, že navrch mala solidarita sudcov alebo iných osôb, ktoré museli tušiť, že k niečomu takému ako systému dochádza?" pýtala sa prezidentka. Mechanizmy štátu, ktoré majú byť na to určené, podľa nej umožnili vybudovanie tohto systému.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite