Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Zlaté tehly v Kičurovej bezpečnostnej schránke vraj predstavujú celoživotné rodinné úspory

.redakcia .slovensko

Bývalý predseda Správy štátnych hmotných rezerv SR Kajetán Kičura tvrdí, že pri nákupe nájdeného zlata išlo o zhodnotenie celoživotných úspor jeho rodiny vrátane úspor jeho otca.

Zlaté tehly v Kičurovej bezpečnostnej schránke vraj predstavujú celoživotné rodinné úspory Peter Rusko/SITA

bývalý šéf štátnych hmotných rezerv tak reagoval na domovú prehliadku, pri ktorej polícia v jeho bezpečnostnej schránke zaistila v stredu 17. júna zlaté tehly. TASR o tom informoval jeho obhajca, advokát Rastislav Palovič.

Tento nákup sa podľa Paloviča realizoval prostredníctvom investičnej banky, cez riadnu kúpno-predajnú zmluvu, z prostriedkov nachádzajúcich sa na bankovom účte. „Teda išlo o bezhotovostnú finančnú operáciu, z preukázateľne legálnych finančných prostriedkov,“ povedal.

Ďalej uviedol, že informácie o investičnom zlate Kajetán Kičuru poskytol orgánom činným v trestnom konaní ihneď pri domovej prehliadke, keď poskytol k dispozícii aj kompletné výpisy zo všetkých účtov, ktorých je vlastník alebo disponent, ako aj všetky účtovné doklady preukazujúce nákup a spôsob nadobudnutia predmetných zlatých tehál.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite