Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Epidemiológ Pavelka: Druhá vlna pandémie určite príde a zrejme bude mať dlhší priebeh

.redakcia .slovensko

Martin Pavelka, ktorý spolupracuje s mestom Bratislava počas koronakrízy, upozornil starostov bratislavských mestských častí na vysokú pravdepodobnosť návratu pandémie nového koronavírusu. „Druhá vlna koronavírusu určite príde a pravdepodobne bude mať dlhší priebeh ako terajšia vlna, aj vzhľadom na počasie,“ vyhlásil.

Epidemiológ Pavelka: Druhá vlna pandémie určite príde a zrejme bude mať dlhší priebeh AP Photo/Michael Sohn

epidemiológ predstavil bratislavským starostom materiál so strategickým výhľadom vývoja epidémie COVID-19 na Slovensku. „Jeho súčasťou bol pohľad na aktuálny stav epidémie a možnosti jej ďalšieho postupu. Priblížil signalizačný systém pre Bratislavu počas epidémie, návrh štruktúry tohto systému a definoval rizikové oblasti pre COVID-19,“ spresnilo pre TASR združenie.

Pavelka odporučil starostom ponechať si ochranné rúška na sklade. Viacerí starostovia preto otvorili diskusiu k organizovaniu letných kultúrnych a spoločenských podujatí, vrátane vinobraní.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite