Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Čaputová: Pri starých environmentálnych záťažach je problémom vymožiteľnosť práva

.redakcia .slovensko

Pri starých environmentálnych záťažiach je problémom vymožiteľnosť práva a utajovanie geologických správ a posudkov. Uviedla to prezidentka SR Zuzana Čaputová po stretnutí s ministrom životného prostredia Jánom Budajom (OĽaNO).

Čaputová: Pri starých environmentálnych záťažach je problémom vymožiteľnosť práva Kancelária prezidentky SR/SITA

prevádzkovateľ firmy je podľa právneho poriadku povinný vytvárať finančné zdroje na sanovanie prevádzky, ak skončí svoju činnosť. „Napriek tomu sa to v realite nedeje,“ podotkla hlava štátu. Dodala, že firmy následne zanikajú alebo tam na sanovanie nie sú financie. „Subjekt nie je nijakým spôsobom sankcionovaný, štátne orgány si pred tým často zatvárali oči a to je nemysliteľné,“ tvrdí. Čaputová prízvukuje, že vymožiteľnosť práva sa musí dosiahnuť aj v oblasti ochrany životného prostredia.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite