Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Pre Slovensko oddnes platia nové opatrenia – povinné rúška či obmedzené prevádzky

.redakcia .slovensko

Od štvrtka sú rúška povinné takmer všade, obmedzujú sa prevádzky, zakazujú hromadné podujatia s účasťou nad šesť osôb.

Pre Slovensko oddnes platia nové opatrenia – povinné rúška či obmedzené prevádzky SITA/Branislav Bibel

slovensko sprísnilo protiepidemické opatrenia. Od štvrtka sú rúška povinné takmer všade, obmedzujú sa prevádzky, zakazujú hromadné podujatia s účasťou nad šesť osôb. Predajne potravín a drogérie musia v pondelok až piatok vyčleniť seniorom nad 65 rokov čas na nákup – od 9.00 h do 11.00 h. Platia však aj výnimky. TASR prináša prehľad opatrení a výnimiek od Úradu verejného zdravotníctva SR.

  • Rúška sú povinné na verejnosti v exteriéroch, v priestoroch interiérov budov alebo v prostriedkoch verejnej dopravy. Na prekrytie horných dýchacích ciest (nos a ústa) možné použiť aj respirátor bez výdychového ventilu, šál či šatku.Výnimku z povinnosti nosiť rúško majú deti do šesť rokov, osoby so závažnými poruchami autistického spektra, žiaci so stredným a ťažkým mentálnym alebo sluchovým postihnutím, ľudia pohybujúci sa mimo obce, pokiaľ nie sú z jednej domácnosti majú byť od ostatných vzdialení aspoň päť metrov.
 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite