Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Hlavná antiosobnosť roka 2020: Peter Pellegrini. Z vlastnej minulosti sa ľahko nevyklame

.redakcia .slovensko

Hlavnou antiosobnosťou roka je podľa .týždňa Peter Pellegrini.

Hlavná antiosobnosť roka 2020: Peter Pellegrini. Z vlastnej minulosti sa ľahko nevyklame BRANISLAV BIBEL/SITA

parlamentné voľby boli prvé v histórii strany Smer, keď kandidátku neviedol Robert Fico. Na jej čele stál dnešný líder opozície. Zároveň to boli prvé voľby od roku 2006, ktoré strana Smer nevyhrala. No dôvodom nie je to, že by bol Pellegrini nepopulárny. Naopak, vo voľbách získal o vyše polovicu hlasov viac ako Robert Fico. To len Smer už ľudí až tak nelákal.  28. november 2020 Bratislava: Peter Pellegrini bol zvolený za predsedu strany Hlas-SD. Snaha o zmenu imidžu expremiéra neprekryje, že je spoluzodpovedný za žalostný stav polície, prokuratúry a justície.

Prakticky okamžite po voľbách sa témou stal koronavírus. Pellegrini si vydýchol. Vládnuť totiž prestal na počiatku najväčšej krízy desaťročia. Nepopulárne opatrenia tak mohol bez najmenšej zodpovednosti kritizovať. Kritika mu podľa percent Hlasu ide výborne. Pri Matovičovom chaotickom vládnutí sa môže zdať, že takmer ktokoľvek s chladnou hlavou je hlasom zdravého rozumu. Lenže treba sa pozerať na fakty. Napríklad na ten, že Pellegriniho vláda zatvárala ekonomiku aj pri dramaticky nižšom počte infikovaných, ako to bolo neskôr pri Matovičovi. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite