Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Kolíková sa v parlamente ostro ohradila voči očierňovaniu rodiny. Považujem to za chrapúnstvo, tvrdí

.tasr .slovensko

Ministerka spravodlivosti Mária Kolíková (Za ľudí) je pripravená čeliť návrhu na vyslovenie nedôvery a zodpovedať všetko potrebné. Vyhlásila to v pléne Národnej rady (NR) SR na začiatku diskusie k návrhu na jej odvolanie.

Kolíková sa v parlamente ostro ohradila voči očierňovaniu rodiny. Považujem to za chrapúnstvo, tvrdí SITA/Branislav Bibel Ministerka spravodlivosti

ministerka spravodlivosti kritizovala odôvodnenie Smeru-SD, návrh považuje za zúfalé kopanie šéfa strany Roberta Fica, ktorý chce „dostať kamošov z väzby“. Ostro sa ohradila voči očierňovaniu svojej rodiny v súvislosti so zákazkami rodinných firiem. „Považujem za chrapúnstvo spôsob, akým sa očierňuje moja rodina,“ zdôraznila. Návrh na vyslovenie nedôvery Kolíkovej predniesol v pléne Ladislav Kamenický (Smer-SD). Ministerku kritizoval napríklad za reformu súdnej mapy. Ide podľa neho o spôsob, ako sa zbaviť nepohodlných sudcov. Spomenul tiež spoločnosť MK real a pochybnosti okolo rodinných firiem Kolíkovcov.

Kolíková reagovala na jednotlivé časti odôvodnenia návrhu. Odmieta, že by sa reformou súdnej mapy chcela zbavovať sudcov. Hovorí, že súdna mapa má prispieť k zefektívneniu justície, umožniť lepšie ohodnotenie justičného personálu a ich kariérneho rastu. Za lož označila aj to, že má na reformu ísť 300 miliónov eur. Takáto suma do justície podľa nej nepôjde ani z fondu obnovy a hoci sú v ňom vyčlenené financie pre spravodlivosť, súvisia i s potrebou digitalizácie a modernizácie súdov.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite