Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Podľa TIS koronadotácie smerovali aj k bratislavským poslancom. Omylom sme si vypýtali 10-násobne viac, ako sme chceli, tvrdia

.tasr .slovensko

TIS sa zamerala na schému štátnej pandemickej pomoci nájomcom a tvrdí, že Tešovič je v nej najväčším prijímateľom spomedzi politikov na Slovensku.

nezisková organizácia Transparency International Slovensko (TIS) poukázala na čerpanie takzvaných koronadotácií zo strany niektorých bratislavských komunálnych poslancov a označila ich za podozrivé. Zistenia sa týkajú mestských poslancov Rastislava Tešoviča, Sone Svoreňovej, Tomáša Korčeka či miestneho poslanca za bratislavský Lamač Radoslava Olekšáka. Jednotliví poslanci vo svojich reakciách pre TA SR uviedli, že buď dotácie vrátili, alebo podozrenia odmietajú. Tešovič sa pre kauzu rozhodol odísť z najväčšieho bratislavského poslaneckého klubu – Team Vallo.

TIS sa zamerala na schému štátnej pandemickej pomoci nájomcom a tvrdí, že Tešovič je v nej najväčším prijímateľom spomedzi politikov na Slovensku. „Od ministerstva hospodárstva získal spolu už šesť rôznych dotácií vo výške viac ako 92 000 eur,“ uviedla organizácia s tým, že poslanec riadi len dve občianske združenia a dve firmy, ktoré mali v posledných výkazoch nulové tržby.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite