Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Korčok: vláda neplánuje zakúpiť ďalšie vakcíny Sputnik V

.tasr .slovensko

„​Dnes vidíme, že počet tých, ktorí by sa chceli zaočkovať Sputnikom, podstatne klesol,“​ povedal Korčok s tým, že doteraz prejavilo záujem okolo 5000 až 6000 ľudí.

Korčok: vláda neplánuje zakúpiť ďalšie vakcíny Sputnik V SITA/Branislav Bibel

minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Ivan Korčok v rozhovore pre francúzsku stanicu France 24 uviedol, že slovenská vláda neplánuje zakúpiť ďalšie dávky ruskej vakcíny Sputnik V, a to pre nízky záujem.

V rozhovore, ktorý stanica odvysiela v sobotu, Korčok priznáva, že sa približujeme ku kritickému momentu, keď ochota ľudí dať sa zaočkovať proti covidu klesá. "My ako vláda musíme zintenzívniť kampaň a povzbudiť ľudí, aby sa dali zaočkovať, lebo to je lístok k slobode," povedal.

Moderátorka v súvislosti s vakcínou Sputnik V pripomenula Korčokovi jeho kritiku spred niekoľkých mesiacov, keď povedal, že zo strany Ruska ide o informačnú hybridnú vojnu. Korčok reagoval, že tieto slová použil vo chvíli, keď to bolo pre Slovensko dôležité.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite