Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Európska komisia schválila plán obnovy Slovenska za 6,3 miliardy eur

.tasr .slovensko

Komisia v pondelok prijala návrh vykonávacieho rozhodnutia s cieľom poskytnúť Slovensku 6,3 miliardy eur v rámci mechanizmu na podporu obnovy a odolnosti. Rada EÚ bude mať teraz štyri týždne na prijatie návrhu.

Európska komisia schválila plán obnovy Slovenska za 6,3 miliardy eur SITA/Jana Birošová

európska komisia (EK) v pondelok prijala pozitívne posúdenie slovenského plánu obnovy a odolnosti. Ide o dôležitú etapu v procese vyplácania grantov Európskej únie (EÚ) vo výške 6,3 miliardy eur v rámci mechanizmu na podporu obnovy a odolnosti. Komisia posudzovala najmä to, či investície a reformy v slovenskom pláne obnovy podporujú zelenú a digitálnu transformáciu. EK skonštatovala, že v pláne Slovenska je určených 43 % celkových rozpočtových prostriedkov na opatrenia na podporu cieľov v oblasti klímy a 21 % na opatrenia na podporu digitálnej transformácie. Predstavitelia EK vyzdvihli mnohé pozitíva národného plánu. O stanovisku informovala Ingrid Ludviková z tlačového oddelenia Zastúpenia EK na Slovensku.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite