Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Vláda sa ospravedlnila za spôsob zásahu v Moldave nad Bodvou v roku 2013

.tasr .slovensko

Košický okresný súd v uplynulých týždňoch oslobodil piatich obžalovaných.

Vláda sa ospravedlnila za spôsob zásahu v Moldave nad Bodvou v roku 2013 SITA Ilustračné

vláda sa v stredu ospravedlnila za spôsob zásahu ozbrojených zložiek štátu v Moldave nad Bodvou v roku 2013 a súvisiace udalosti, ktoré viedli ku kriminalizovaniu poškodených. Zároveň sa ospravedlnila za krivdu a utrpenie, ktoré obetiam a ich rodinám spôsobilo zdĺhavé hľadanie pravdy. Návrh predložili na rokovanie spoločne ministerka spravodlivosti Mária Kolíková (Za ľudí) a minister vnútra Roman Mikulec (OĽANO).

"Je neprípustné, aby štát skrze ozbrojené a justičné zložky štátu namiesto sebareflexie kriminalizoval obete a zaobchádzal s nimi dlhé roky ako s páchateľmi, pričom štát týmto spôsobom svoju silu demonštroval na zraniteľnej a marginalizovanej skupine obyvateľov, ktorá má obmedzené praktické možnosti sa efektívne brániť a hájiť svoje práva a spoliehať sa tak často musí na mechanizmy občianskej spoločnosti," skonštatovala vláda.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite