Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Ústavný súd zrušil uznesenie Najvyššieho súdu k väzbe bývalého špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika

.tasr .slovensko

Ústavný súd vo svojom náleze uvádza, že napadnuté uznesenie zrušil a vec vrátil Najvyššiemu súdu na nové konanie a rozhodnutie.

Ústavný súd zrušil uznesenie Najvyššieho súdu k väzbe bývalého špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika SITA/DIANA ČERNÁKOVÁ

ústavný súd (ÚS) SR zrušil 22. júna uznesenie Najvyššieho súdu (NS) SR, ktorým potvrdil väzbu pre bývalého špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika. Má ísť o rozhodnutie NS SR z októbra minulého roka. TASR to potvrdil jeho obhajca Erik Magál.

„Môžem potvrdiť, že 22. júna bolo vydané rozhodnutie - nález Ústavného súdu,“ povedal Magál. Ústavný súd vo svojom náleze uvádza, že napadnuté uznesenie zrušil a vec vrátil Najvyššiemu súdu na nové konanie a rozhodnutie. „Bude jeho povinnosťou poskytnúť sťažovateľovi adekvátnu súdnu ochranu a opätovne rozhodnúť o sťažnosti sťažovateľa proti uzneseniu sudcu pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu z 25. októbra 2020,“ odôvodnil ÚS.

 Zrušenie uznesenia znamená, že po vydaní nálezu ÚS sa konanie vráti späť pred Najvyšší súd a ten bude musieť bezodkladne rozhodovať o ďalšom trvaní väzby Dušana Kováčika, priblížil obhajca.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite