Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Tisícky ľudí sa pre pandémiu nedozvedeli o svojej diagnóze

.tasr .slovensko

Vyplýva to z dát zdravotnej poisťovne (ZP) Dôvera o uhradenej zdravotnej starostlivosti v roku 2020, ktoré v utorok predstavil riaditeľ úseku vzťahov s poskytovateľmi a člen predstavenstva súkromnej zdravotnej poisťovne Marián Faktor.

Tisícky ľudí sa pre pandémiu nedozvedeli o svojej diagnóze SITA/Sieť nemocníc Svet zdravia a polikliník ProCare

tisícky Slovákov sa pre pandémiu nového koronavírusu nedozvedeli o svojej diagnóze. Vyplýva to z dát zdravotnej poisťovne (ZP) Dôvera o uhradenej zdravotnej starostlivosti v roku 2020, ktoré v utorok predstavil riaditeľ úseku vzťahov s poskytovateľmi a člen predstavenstva súkromnej zdravotnej poisťovne Marián Faktor.

Poukázal na to, že kým v roku 2019 lekári diagnostikovali onkologické ochorenie každý mesiac v priemere 858 poistencom súkromnej zdravotnej poisťovne, počas prvej vlny pandémie diagnostikovali mesačne 543 nových prípadov. Mesačný priemer nových pacientov s rakovinou v druhej vlne bol 700.

„Na základe týchto štatistík môžeme konštatovať, že v roku 2020 sa nepodarilo z rôznych dôvodov zachytiť asi 2000 našich poistencov, u ktorých pandémia zmarila včasný záchyt onkologickej diagnózy,“ informoval Faktor.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite