Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Podľa Imreczeho si Pellegrini vypýtal províziu 150-tisíc eur, ten to odmieta

.sita .slovensko

Portál Topky.sk informuje, že František I. vo svojej výpovedi popisuje stretnutie s expremiérom Petrom Pellegrinim (Hlas-SD) na večeri, na ktorej preberali aj legislatívnu zmenu týkajúcu sa projektu VRP.

Podľa Imreczeho si Pellegrini vypýtal províziu 150-tisíc eur, ten to odmieta DIANA ČERNÁKOVÁ/SITA

expremiér a líder opozičného Hlasu-SD Peter Pellegrini odmieta, že by zobral finančnú odmenu za projekt virtuálnej registračnej pokladnice. Na stredajšej tlačovej konferencii vyhlásil, že za všetkým stojí expremiér Igor Matovič (OĽANO) a ide o snahu pošpiniť najsilnejšiu opozičnú stranu. Medializovanú výpoveď exšéfa finančnej správy Františka I. vníma ako nástroj politického boja. Pellegrini deklaroval, že je pripravený spolupracovať s orgánmi činnými v trestnom konaní.

„Niečo také, o čom vo svojej údajnej výpovedi rozpráva, sa nikdy nestalo. Od Františka I. ani od nikoho iného v tejto krajine som nikdy za nič nepožadoval žiadnu výhodu, žiadnu finančnú odmenu, žiadnu motiváciu, ani nič iné,“ podčiarkol. Pýta sa kompetentných orgánov, ako mohlo dôjsť k únikom z výpovedí a tomu, že ich médiá citujú, nezaoberajúc sa tým, že niečo z toho môže byť klamstvo. Nevie, na základe čoho bývalý šéf finančnej správy takto vypovedá, no verí, že sa raz ukáže, kto ho na to naviedol.

Pellegrini hovorí, že ide o dielo Matoviča a jeho skupinky.„ Je to on, ktorý sa vyžíva v aktivitách podlého, pomstychtivého charakteru,“ poznamenal s tým, že sa snaží navodiť dojem spravodlivosti. Dodal, že sa pritom stretával s viacerými súčasnými "kajúcnikmi".

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite