Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Európsky súd pre ľudské práva rozhodol v prospech Zoltána Vargu, ktorý žaloval štát

.tasr .slovensko

Súd v Štrasburgu u Vargu skonštatoval porušenie práva na súkromie zo strany štátu v súvislosti odpočúvaním, ktoré pre SIS odobril krajský súd v Bratislave.

Európsky súd pre ľudské práva rozhodol v prospech Zoltána Vargu, ktorý žaloval štát Nový čas

európsky súd pre ľudské práva (ESĽP)v utorok rozhodol v prospech slovenského expolicajta Zoltána Vargu, ktorý žaloval štát ohľadne odpočúvania Slovenskou informačnou službou (SIS) v jeho bratislavskom byte v rámci operácie Gorila.

Žalobcovi ESĽP prisúdil odškodné vo výške 9 750 eur a súdne trovy vo výške 5 561,75 eur.

Súd v Štrasburgu u Vargu skonštatoval porušenie práva na súkromie zo strany štátu v súvislosti odpočúvaním, ktoré pre SIS odobril krajský súd v Bratislave. Toto rozhodnutie však neskôr zrušil Ústavný súd ako nezákonné a protiústavné. Ako pripomína ESĽP, časť obsahu získaného z odpočúvania v rokoch 2005 – 2006 sa neskôr objavila anonymne na internete.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite