Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

76 percent z pozitívne testovaných nebolo zaočkovaných

.tasr .redakcia .slovensko

Z pozitívne testovaných ľudí na ochorenie COVID-19 za posledné dva týždne bolo 76 percent nezaočkovaných voči koronavírusu. Uvedený fakt naznačuje, že tretia vlna epidémie sa sústredí na nezaočkovaných.

76 percent z pozitívne testovaných nebolo zaočkovaných NZCI, MZ, ÚZV

epidemiologická situácia sa na Slovensku nemení z hľadiska farby regiónov. Všetky okresy zostávajú od pondelka podľa COVID automatu v zelenej farbe, teda v stupni monitoringu.

Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR pripomína, že hoci sa všetky okresy nachádzajú v zelenej farbe, stále platia preventívne opatrenia. Naďalej je až na výnimky povinnosť prekrytia horných dýchacích ciest vo všetkých interiéroch verejných budov, verejnej hromadnej doprave, taxislužbách a podobne. Okrem respirátorov je možné použiť rúško, šatku či šál. Rúška či respirátory je potrebné nosiť na hromadných podujatiach, a to aj v exteriéri.

V zelených okresoch okrem iného napríklad platí, že pri vstupe na svadobné hostiny, kary, večierky a podobné podujatia v prevádzkach verejného stravovania je potrebné mať negatívny výsledok RT-PCR/LAMP testu nie starší ako 72 hodín alebo antigénového testu nie starší ako 24 hodín.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite