Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Afganci protestujú proti Talibanu, na Slovensko evakuovali 24 ľudí

.tasr .slovensko

Ide o 16 občanov SR a osem občanov Afganistanu, ktorí spolupracovali s Ozbrojenými silami SR.

Afganci protestujú proti Talibanu, na Slovensko evakuovali 24 ľudí SITA/AP Photo/Rahmat Gul, File

protesty proti ovládnutiu Afganistanu hnutím Taliban sa rozšírili do ďalších miest vrátane metropoly Kábul. Na Slovensko sa podarilo z Afganistanu dopraviť evakuačným letom 24 ľudí. Severoatlantická aliancia bude aj naďalej spolupracovať s Európskou úniou a zvyškom medzinárodného spoločenstva s cieľom zosúladiť a zjednodušiť evakuácie z Afganistanu.

súhrn udalostí za posledných 24 hodín

ASADABAD - Niekoľko ľudí prišlo o život po tom, ako Taliban spustil paľbu do davu ľudí mávajúcich afganskou vlajkou v meste Asadabad, metropole východoafganskej provincie Kúnar. K incidentu došlo v čase, keď si Afganci v celej krajine pripomínajú Deň nezávislosti. Podľa svedkov nie je jasné, či k úmrtiam došlo v dôsledku paľby alebo následného chaosu a paniky.

KÁBUL - Protesty proti ovládnutiu Afganistanu hnutím Taliban sa rozšírili vo štvrtok do ďalších miest vrátane hlavného mesta Kábul. Taliban medzitým požiadal imámov v celej krajine, aby pri piatkových modlitbách vyzvali ľudí na jednotu a presvedčili ich, nech neopúšťajú Afganistan.

KÁBUL/BERLÍN - Príbuzného novinára pracujúceho pre nemeckú spravodajskú stanicu Deutsche Welle zastrelili v Afganistane bojovníci Talibanu. Podľa Deutsche Welle talibovia pátrali na západe Afganistanu po novinárovi, ktorý momentálne pracuje v Nemecku. Pri útoku na jeho príbuzných jedného zabili, ďalšieho vážne zranili.

KÁBUL - Afganci, ktorí vo svojej vlasti pracovali pre americkú armádu a západných spojencov, vymazávajú zo sociálnych sietí príspevky, ktoré by ich mohli kompromitovať.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite