Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Pápež František zajtra začne oficiálnu návštevu Slovenska

.sita .slovensko

Hlava katolíckej cirkvi navštívi Bratislavu, Prešov, Košice a Šaštín a jeho prítomnosť si vyžiada viaceré dopravné obmedzenia.

Pápež František zajtra začne oficiálnu návštevu Slovenska SITA/AP Photo/Alessandra Tarantino

pápež František v nedeľu 12. septembra popoludní pricestuje na oficiálnu návštevu Slovenska, ktorá potrvá do stredy 15. septembra. Jeho nedeľný program bude po prílete na letisko v Bratislave pozostávať z ekumenického stretnutia na Apoštolskej nunciatúre v Bratislave, kde bude pápež aj ubytovaný. Podvečer absolvuje stretnutie s členmi Spoločnosti Ježišovej.

V pondelok 13. septembra sa pápežov program začne stretnutím s prezidentkou Zuzanou Čaputovou v Prezidentskom paláci. Stretne sa nielen s ňou, ale v záhrade Prezidentského paláca aj s predstaviteľmi štátu, občianskej spoločnosti a diplomatického zboru. Neskôr sa zúčastní stretnutia s biskupmi a kňazmi, zasvätenými osobami a seminaristami v Katedrále sv. Martina.

O 16:00 pápež navštívi centrum Betlehem v Bratislave, ktoré sa stará o ľudí bez domova, následne sa na Rybnom námestí o 16:45 stretne s predstaviteľmi židovskej komunity, kde bude mať aj príhovor. Večer sa na Apoštolskej nunciatúre o 18:00 stretne s predsedom parlamentu Borisom Kolárom (Sme rodina) a o 18:15 s predsedom vlády Eduardom Hegerom (OĽaNO).

V utorok 14. septembra odletí pápež František z Bratislavy do Košíc, odkiaľ sa vyberie do Prešova, kde o 10:30 odslúži svätú omšu na priestranstve pred Mestskou športovou halou. O 16:00 sa stretne s rómskou komunitou na sídlisku Luník IX v Košiciach a o 17:00 sa stretne s mladými na Štadióne Lokomotíva. Následne odletí do Bratislavy.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite