Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Mikulec nesúhlasí s postupom Úradu inšpekčnej služby a Krajskej prokuratúry

.sita .slovensko

Minister vnútra Roman Mikulec reagoval na dnešné zadržanie a obvinenie vyšetrovateľov Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) a na zatknutie dočasného šéfa inšpekcie Petra Scholza.

Mikulec nesúhlasí s postupom Úradu inšpekčnej služby a Krajskej prokuratúry SITA/Branislav Bibel

minister vnútra Roman Mikulec (OĽaNO) nesúhlasí s postupom Úradu inšpekčnej služby ministerstva vnútra a Krajskej prokuratúry v Bratislave. Reagoval tak na dnešné zadržanie a obvinenie vyšetrovateľov Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) a na zatknutie dočasného šéfa inšpekcie Petra Scholza. Mikulec zdôraznil, že nemá trestnoprávne kompetencie, aby zvrátil tento stav. Ubezpečil ale, že využije zákonné oprávnenia, aby ani „takéto nekalé praktiky“ neodradili slušných policajtov a vyšetrovateľov pokračovať v odhaľovaní korupcie a iných zločinov.

„V medziach Ústavy SR garantujú zákonnosť trestného konania orgány prokuratúry, to je fakt, ktorý nemôže zvrátiť ani minister vnútra v prípade, že vníma Slovenskú republiku ako právny štát.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite