Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Budaj rokoval o klimatickej kríze či odlesňovaní s predstaviteľmi OSN a Európskej únie

.tasr .slovensko

Klimatická kríza, zastavenie odlesňovania, znižovanie emisií skleníkových plynov a prechod na nízkouhlíkové hospodárstvo. Aj to boli témy bilaterálnych rokovaní šéfa envirorezortu Jána Budaja s predstaviteľmi OSN a Európskej únie na klimatickom samite v škótskom Glasgowe

Budaj rokoval o klimatickej kríze či odlesňovaní s predstaviteľmi OSN a Európskej únie SITA/Ľudovít Vaniher

minister diskutoval s výkonnou tajomníčkou Rámcového dohovoru OSN pre zmenu klímy Patriciou Espinosa. Hlavnou témou rokovania bola klimatická politika SR a dekarbonizácia slovenského priemyslu. Budaj uistil tajomníčku, že Slovensko chce byť súčasťou prvého klimaticky neutrálneho kontinentu, ktorým chce Európa byť do roku 2050. Bude tiež pomáhať rozvojovým krajinám, aby dosiahli tento cieľ.

„Tento záväzok berieme skutočne vážne a napriek tomu, že SR je jednou z najindustriálnejších krajín EÚ, od roku 1990 sme znížili emisie o 46 percent a už v súčasnosti vyrába 80 percent elektriny nízkouhlíkovo“, povedal Budaj.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite