Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Nové pravidlá pre činnosť prevádzok a organizáciu hromadných podujatí

.tasr .slovensko

Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) vydal dve nové vyhlášky pre potreby zosúladenia s novou verziou COVID automatu, ktorú vo štvrtok schválila vláda SR. Vyhlášky zverejnené vo Vestníku vlády SR budú účinné od pondelka 22. novembra a upravujú činnosť prevádzok a organizáciu hromadných podujatí.

Nové pravidlá pre činnosť prevádzok a organizáciu hromadných podujatí

z vyhlášok vyplýva, že režim kompletne zaočkovaní sa mení na režim OP (očkovaní, prekonaní). Znamená to, že osoby, ktoré prekonali ochorenie COVID-19 v období pred nie viac ako 180 dňami, budú mať rovnaké možnosti ako kompletne zaočkované osoby. Po novom sú teda stanovené režimy OP, OTP (očkovaní, testovaní, prekonaní) a základ (všetci bez ohľadu na imunitný status).

Ďalšou zmenou je, že prevádzky okrem esenciálnych obchodov sú pre režim OTP a základ v červenej až čiernej farbe zatvorené. V bordových a čiernych okresoch musia mať neesenciálne prevádzky a služby obmedzené otváracie/prevádzkové hodiny od 5.00 do 22.00 h. V prípade červených až čiernych okresov môžu mať neesenciálne prevádzky otvorené len v režime OP.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite