Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Mečiarove amnestie boli hanebným príkladom zneužitia práva, hovorí prezidentka Čaputová

.sita .slovensko

Súdny dvor Európskej únie dnes rozhodol o tom, že zastavenie trestného stíhania amnestiou a jej zrušenie nepredstavujú prekážku na vydanie zatykača, keďže vnútroštátne súdne orgány ešte nerozhodli o trestnoprávnej zodpovednosti obvinených osôb.

Mečiarove amnestie boli hanebným príkladom zneužitia práva, hovorí prezidentka Čaputová Facebook Zuzana Čaputová

prezidentka Zuzana Čaputová považuje rozhodnutie Súdneho dvora Európskej únie súvisiace s prípadom únosu syna prezidenta Michala Kováča za prelomové. Vo svojom profile na sociálnej sieti tak reagovala na to, že Súdny dvor Európskej únie dnes rozhodol o tom, že zastavenie trestného stíhania amnestiou a jej zrušenie nepredstavujú prekážku na vydanie zatykača, keďže vnútroštátne súdne orgány ešte nerozhodli o trestnoprávnej zodpovednosti obvinených osôb. Okresný súd Bratislava III tak môže vydať európsky zatýkací rozkaz v súvislosti so zavlečením Michala Kováča ml. do zahraničia.

Podľa Čaputovej boli Mečiarove amnestie hanebným príkladom zneužitia práva. Podotkla, že občianska spoločnosť aj mnohí politici sa roky snažili dosiahnuť ich zrušenie a tým pádom aj vyšetrenie zodpovednosti Slovenskej informačnej služby a ďalších osôb pri únose syna exprezidenta Michala Kováča. „Dnes Súdny dvor Európskej únie rozhodol, že je možné pokračovať v trestnom konaní.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite