Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Heger a Babiš otvorili tému jadrovej energie a jej zaradenia medzi udržateľné zdroje

.tasr .slovensko

Šéf slovenskej vlády spresnil, že spolu s Babišom vyzvali Európsku komisiu, aby ešte do Vianoc pripravila návrh, ktorý zaradí jadro medzi udržateľné technológie.

Heger a Babiš otvorili tému jadrovej energie a jej zaradenia medzi udržateľné zdroje Kenzo Tribouillard, Pool Photo via AP

„odmietame, aby jadro ostalo v investičnej nevýhode. Je to naša požiadavka, ktorú spolu so skupinou štátov presadzujeme do záverov summitu. V súčasnosti je pre investorov nevýhodné financovať budovanie a modernizáciu jadrových zariadení v porovnaní s obnoviteľnými zdrojmi. Je pre nás kľúčové, aby sme aktuálny stav zmenili a jadrová energia patrila medzi udržateľné zdroje energie,“ vysvetlil Heger.

Slovensko podľa neho podporuje celoeurópsky cieľ dosiahnutia klimatickej neutrality do roku 2050. Ak však chce Slovensko dosiahnuť klimatickú neutralitu a znížiť emisie uhlíka, bez jadrovej energie to nepôjde.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite