Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Finančná motivácia zabrala, ľudia 60 plus sa očkujú viac ako mladší, tvrdí Matovič

.tasr .slovensko

Vyčíslil to na 395-percentný nárast záujmu oproti ľuďom vo veku 50 –​ 59 rokov, pričom v tejto druhej skupine, naopak, záujem klesol. Finančnú motiváciu preto Matovič vníma ako úspešný úmysel.

Finančná motivácia zabrala, ľudia 60 plus sa očkujú viac ako mladší, tvrdí Matovič SITA/Branislav Bibel

 Po tom, ako niektorí predstavitelia vlády oznámili úmysel finančne motivovať starších ľudí vo veku 60 a viac rokov k očkovaniu proti ochoreniu COVID-19, očkovanosť prvou dávkou v tejto skupine vzrástla v porovnaní s mladšou vekovou kategóriou 50 - 59 rokov. Oznámil to vicepremiér a minister financií Igor Matovič (OĽANO) počas utorkovej tlačovej konferencie. Vyčíslil to na 395-percentný nárast záujmu oproti ľuďom vo veku 50 – 59 rokov, pričom v tejto druhej skupine, naopak, záujem klesol. Finančnú motiváciu preto Matovič vníma ako úspešný úmysel.

„Od začiatku júla do 47. týždňa, kde sme oznámili úmysel motivovať dôchodcov na očkovanie, sa o päť percent viac očkovalo v absolútnych číslach ľudí z kategórie 60 plus, o päť percent viac ako z kategórie päťdesiatnikov,“ priblížil Matovič.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite