Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Dáta bez pátosu: Sme krajina v rukách ľudí, ktorým sú dáta ukradnuté

.dáta bez pátosu .slovensko

SPRÁVA Z TLAČE 27. december 2021: „Podľa údajov ministerstva zdravotníctva sa na Štedrý deň podalo 26 prvých dávok vakcíny proti covidu, 25. decembra to bolo 79 dávok a 26. decembra 20 dávok. Dohromady tak počas vianočných sviatkov podľa predbežných údajov podali 125 prvých dávok.“

Dáta bez pátosu: Sme krajina v rukách ľudí, ktorým sú dáta ukradnuté

Najhoršie, že nám nepríde ani divné, čo píšeme a ani čo čítame. Dokonca nie je v „správe“ napísané ani to, že ide o „nekompletné a predbežné dáta.“ Ale nakoniec to aj tak bolo za 3 dni len asi 1500 prvých dávok.

Je potrebné uviesť, že sme na očkovanie ako štát absolútne rezignovali. Poisťovne platia za podanie dávky asi 10 eur, pričov viac zarábala počas PLOŠNÉHO A CELOŠTÁTNEHO A SKRÍNINGOVÉHO testovania aj pomocná sila zapisujúca na papier údaje „testovaných.“ 

SCHÉMA 1:

My žijeme v štáte, kde pri zavretí prevádzok vďaka nízkej zaočkovanosti hradíme v rámci „schém pomoci“ pracovníkom, ktorí sedia doma a nepracujú a sú v stave „prekážka na strane zamestnávateľa“ aj EUR 1000 a aj mesačne a aj opakovane.

SCHÉMA 2:

A rovnako žijeme v štáte, ktorý zdravotníkom, ktorí očkovať môžu, ktorí môžu vyraziť za rizikovými a staršími spoluobčanmi platí rovných EUR 10 odmenu, ak sa im podarí niekoho zaočkovať.

 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite