Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Asociácia nemocníc Slovenska sa nedohodla so zdravotnými poisťovňami, chce dofinancovanie zdravotníctva

.tasr .slovensko

V praxi nedostatok financií ohrozí podľa asociácie poskytovanie zdravotnej starostlivosti.

Asociácia nemocníc Slovenska sa nedohodla so zdravotnými poisťovňami, chce dofinancovanie zdravotníctva SITA/Branislav Bibel

asociácia nemocníc Slovenska (ANS) sa ani po dvoch dňoch rokovania nedohodla so zdravotnými poisťovňami. Cieľom rokovaní bolo po prijatom rozpočte na rok 2022 vyrokovať zároveň nové dodatky, ktoré majú pokrývať zvýšené náklady na zákonom stanovenú valorizáciu miezd a krytie mzdových nárokov,  zvýšené osobné náklady vyplývajúce zo zákonníka práce a zvýšené náklady spojené s rastom energií či inflácie. Informoval o tom riaditeľ kancelárie ANS Miroslav Valaštík.

„Musíme, žiaľ, konštatovať, že aj po dlhých a konštruktívnych rokovaniach k dohode o dodatkoch nedošlo, keďže všetky zmienené zdravotné poisťovne deklarovali, že prijatý štátny rozpočet tieto oprávnené nároky nemocníc nepokrýva,“ skonštatovala ANS.

V praxi nedostatok financií ohrozí podľa asociácie poskytovanie zdravotnej starostlivosti. Obáva sa, že to môže spôsobiť problémy s udržaním a motiváciou zdravotníckeho personálu a vyplácaním miezd zdravotného personálu.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite