Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Bašternák zostáva na slobode

.sita .slovensko

Podnikateľa v auguste 2021 Okresný súd Bratislava V uznal za vinného z trestného činu neodvedenia dane a poistného, súhrnný a úhrnný trest mu však neuložil.

Bašternák zostáva na slobode BORIS NÉMETH

Odsúdený podnikateľ Ladislav Bašternák nedostane vyšší trest. Rozhodol o tom dnes senát Krajského súdu v Bratislave. Ten síce zrušil verdikt Okresného súdu Bratislava V z augusta minulého roku, rovnako však skonštatoval, že skôr uložený trest pre Bašternáka je postačujúci. Rozhodnutie odvolacieho súdu je právoplatné.

Podnikateľa v auguste 2021 Okresný súd Bratislava V uznal za vinného z trestného činu neodvedenia dane a poistného, súhrnný a úhrnný trest mu však neuložil. Trest, ktorý obžalovanému uložil v roku 2018 Okresný súd Bratislava II a potvrdil ho aj odvolací súd, totiž sudkyňa považovala za dostačujúci. Prokurátorka vtedy na mieste podala odvolanie, keďže pre obžalovaného považovala sedemročný trest.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite