Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Podmienka očkovania či testu na podujatia nie je protiústavná, rozhodol Ústavný súd

.sita .slovensko

Poslanci ako dôvod podania na ÚS SR uviedli porušenie princípu deľby moci, porušenie zákazu diskriminácie a porušenie princípu generality právnych noriem.

Podmienka očkovania či testu na podujatia nie je protiústavná, rozhodol Ústavný súd

ústavný súd Slovenskej republiky (ÚS SR) na dnešnom neverejnom zasadnutí pléna nevyhovel návrhu 30 poslancov, ktorí napadli právnu normu Úradu verejného zdravotníctva. Tá nariaďuje dočasné podmieňovanie vstupu do prevádzkových priestorov zariadení, v ktorých dochádza k zhromažďovaniu osôb a vstupu na hromadné podujatia preukázaním sa vstupujúcich osôb potvrdením o absolvovaní očkovania proti ochoreniu covid-19 alebo potvrdením o prekonaní ochorenia covid-19, alebo potvrdením o negatívnom výsledku testu na ochorenie covid-19. Informovala o tom hovorkyňa ÚS SR Martina Ferencová.

Poslanci ako dôvod podania na ÚS SR uviedli porušenie princípu deľby moci, porušenie zákazu diskriminácie a porušenie princípu generality právnych noriem. „Vo vzťahu k tvrdenému porušeniu deľby moci dospel ústavný súd k záveru, že napadnuté splnomocňovacie ustanovenie je dostatočne presné, zrozumiteľné a určité, pričom realizujúci normatívny akt musí byť dočasný a musí vychádzať z aktuálnej epidemiologickej situácie,“ uviedla Ferencová.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite