Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

OZ PŠaV rokoval o zvýšení platov, štát podľa zástupcov vlády nemá na to financie

.tasr .slovensko

Vzhľadom na to, že k dohode nedošlo, školskí odborári nevylučujú protest ani štrajk.

OZ PŠaV rokoval o zvýšení platov, štát podľa zástupcov vlády nemá na to financie SITA/Branislav Bibel

štát nemá financie na zvýšenie platov zamestnancov v školstve. Vyplýva to z rokovania medzi predstaviteľmi vlády SR, ktorú zastupoval premiér Eduard Heger (OĽANO), minister školstva, vedy, výskumu a športu Branislav Gröhling (SaS) a minister financií Igor Matovič (OĽaNO), a Odborového zväzu pracovníkov školstva a vedy na Slovensku (OZ PŠaV). O pondelkovom  (14. 2.) stretnutí TASR vo štvrtok informoval jeho predseda Pavel Ondek. Vzhľadom na to, že k dohode nedošlo, školskí odborári nevylučujú protest ani štrajk.

Hlavnými témami rokovania bolo zvýšenie tarifných platov pre všetkých zamestnancov školstva o desať percent vyplývajúce z predvolebného sľubu politickej strany OĽaNO. Ďalším bodom bola i  zmena tarifnej tabuľky pre nepedagogických zamestnancov tak, aby sa začínala minimálnou mzdou, čím sa dosiahne, že žiadnemu zamestnancovi nebude musieť zamestnávateľ dorovnávať výšku platu do minimálnej mzdy.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite