Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Za systém S-300 sme našli náhradu, ochrana SR je zabezpečená, tvrdí Naď

.tasr .slovensko

V priebehu budúceho týždňa má doraziť štvrtá batéria systému Patriot, ktorú poskytnú americkí spojenci.

Za systém S-300 sme našli náhradu, ochrana SR je zabezpečená, tvrdí Naď SITA/Branislav Bibel

ochrana a obrana Slovenska je plne zabezpečená, uviedol na sociálnej sieti minister obrany Jaroslav Naď (OĽANO) po zverejnení informácie o darovaní systému protivzdušnej obrany S-300 Ukrajine. V priebehu budúceho týždňa má doraziť štvrtá batéria systému Patriot, ktorú poskytnú americkí spojenci. Všetky batérie budú postupne rozmiestnené tak, aby pokryli územie Slovenska a budú tu dovtedy, kým to bude potrebné.

„Štyri batérie špičkového systému Patriot v najmodernejšej verzii PAC 3 poskytujú neporovnateľne vyšší obranný potenciál ako jeden nemodernizovaný systém S-300 z roku 1987. Ide teda o jednoznačné posilnenie obrany Slovenska,“ deklaroval Naď na sociálnej sieti. Poukázal na minimálne možnosti servisovania a končiacu technickú životnosť S-300.

Darovanie systému podľa Naďa neznamená, že Slovenská republika sa stala súčasťou ozbrojeného konfliktu na Ukrajine. Minister zopakoval, že Ukrajina má plné právo dostávať takúto podporu v zmysle článku 51 Charty OSN, ktorá hovorí o pomoci pri výkone sebaobrany. Hovorí o zodpovednom rozhodnutí, ktorým Slovensko podporuje mier, slobodu a ochranu ľudských práv. Pomocou obranných prvkov, ako je systém S-300, sa podľa Naďa zachránia stovky ľudských životov. 

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite