Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Pri akcii Voz obvinila NAKA 31 osôb, viacero z nich aj zadržala

.tasr .slovensko

Ide o 25 fyzických a 6 právnických osôb.

Pri akcii Voz obvinila NAKA 31 osôb, viacero z nich aj zadržala facebook/polícia SR

národná kriminálna agentúra (NAKA) zasahuje vo štvrtok pri akcii Voz pre podozrenie z majetkovej a hospodárskej trestnej činnosti. Vyšetrovateľ vzniesol obvinenie celkovo 31 osobám, z toho 25 fyzickým a šiestim právnickým. Viacero obvinených bolo zadržaných. Informuje o tom Úrad špeciálnej prokuratúry, pod ktorého dozorom zaisťovacia akcia prebieha.

ÚŠP spresnil, že aktuálne vykonávajú aj ďalšie zaisťovanie a procesné úkony, patrí sem aj 19 domových prehliadok.

Zásah polície pre TASR potvrdila aj hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová. „Policajti NAKA vykonávajú od skorých ranných hodín vo viacerých krajoch v rámci Slovenka zaisťovacie úkony. Cieľom je dokumentovať rozsiahlu závažnú ekonomickú trestnú činnosť,“ konštatovala. Poznamenala, že pre úkony trestného konania zatiaľ nie je možné k prípadu poskytnúť akékoľvek bližšie informácie. „Aby nedošlo k zmareniu či sťaženiu účelu trestného konania,“ vysvetlila.

Portál Aktuality.sk informuje, že v rámci akcie obvinili generálneho riaditeľa národnej lotériovej spoločnosti Tipos Mareka Kaňku. Policajná akcia podľa portálu súvisí s biznisom s pohonnými látkami, daňovými trestnými činmi a s praním špinavých peňazí.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite