Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

V mediálne sledovaných kauzách je už právoplatne odsúdených 17 osôb

.sita .slovensko

Spolu 22 osôb sa v rámci medializovaných káuz ku skutkom priznalo a spolupracuje s orgánmi činnými v trestnom konaní.

V mediálne sledovaných kauzách je už právoplatne odsúdených 17 osôb SITA/Jana Birošová

v mediálne sledovaných kauzách, ktoré zahrnujú aj príslušníkov bezpečnostných zložiek a bývalých predstaviteľov štátnych orgánov je už právoplatne odsúdených 17 osôb. Na tlačovej konferencii to dnes povedal prezident Policajného zboru Štefan Hamran. Ako príklad uviedol bývalého špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika, exprezidentku finančnej správy Lenku Wittenbergerovú, podnikateľa Zoroslava Kollára a viacerých bývalých policajtov alebo príslušníkov Slovenskej informačnej služby.

„Tieto prípady úspešne prešli dozorujúcou prokuratúrou a právoplatne boli odsúdení," povedal policajný prezident s tým, že dôkazy, ktoré policajti zhromaždili, obstáli v súdnom konaní. Zároveň poukázal na to, že v prípade viacerých odsúdených išlo o nominantov vlád Roberta Fica (Smer-SD), ktorý permanentne kritizuje a spochybňuje postup orgánov činných v trestnom konaní v sledovaných kauzách. „Toto sú nominanti Roberta Fica," zdôraznil Hamran. V tejto súvislosti takisto povedal, že ak začneme spochybňovať tieto trestné konania, môžeme rovno roztrhať ústavu. „Právny štát by skončil ako taký," skonštatoval.

SITA/Jana Birošová

Zároveň podľa Hamrana 25 osôb vrátane podnikateľov Norberta B., Miroslava V. alebo Jozefa B. čelí obžalobe. Obvinených v prípravnom konaní je ďalších 17 osôb. Spolu 22 osôb sa ku skutkom priznalo a spolupracuje s orgánmi činnými v trestnom konaní. Stíhané osoby tiež vydali vyšetrovacím orgánom finančné prostriedky vo výške štyroch miliónov eur. „Postupuje sa presne tak, ako predpokladá zákon a striktne v súlade s dôkaznou situáciou," povedal šéf polície.

Hamran taktiež skonštatoval, že výpočet stíhaných bývalých policajných funkcionárov vrátane jeho predchodcu Tibora G. a bývalého šéfa NAKA Petra H. je hanbou pre spoločnosť. „Keď si pozriete výpočet tých funkcionárov, tak to desí, je to hanba," dodal.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite