Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

OĽaNO chce vyššie dane za alkohol, stúpnuť by mali o 30 percent

.sita .slovensko

Cieľom návrhu je zabezpečiť dodatočné finančné zdroje na financovanie základných verejných funkcií štátu, ako je napríklad vzdelávanie, či hmotné zabezpečenie zamestnancov verejného sektora, uviedol k návrhu poslanec Milan Vetrák z hnutia OĽaNO.

OĽaNO chce vyššie dane za alkohol, stúpnuť by mali o 30 percent Milan Vetrák/Facebook

poslanec Národnej rady za hnutie OĽaNO Milan Vetrák navrhuje zvýšiť spotrebnú daň na alkohol o 30 percent. Legislatívny návrh predložil do parlamentu. „Cieľom návrhu je zabezpečiť dodatočné finančné zdroje na financovanie základných verejných funkcií štátu, ako je napríklad vzdelávanie, či hmotné zabezpečenie zamestnancov verejného sektora," zdôvodnil Vetrák. Upozornil na to, že štátu vznikajú značné hospodárske škody v dôsledku nepredvídateľných okolností spôsobených pandémiou koronavírusu a vojnovým konfliktom na Ukrajine.

Poslanec Vetrák síce uvádza, že schválenie tohto návrhu bude mať pozitívny vplyv na rozpočet verejnej správy, dodatočné príjmy štátu však v návrhu nevyčíslil. „Návrh zákona nebol predmetom medzirezortného pripomienkového konania," priznáva. Vyššie spotrebné dane na alkohol by sa pritom mali zaviesť hneď potom, ako bude parlamentom schválená novela zákona zverejnená v Zbierke zákonov SR.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite