Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Čaputová vyzvala Hegera, aby jej predstavil spôsob, akým by mala menšinová vláda vládnuť a prijímať zákony

.tasr .slovensko

Prezidentka chce rovnako poznať náhradníkov za ministrov, ktorí potenciálne odídu.

Čaputová vyzvala Hegera, aby jej predstavil spôsob, akým by mala menšinová vláda vládnuť a prijímať zákony SITA/Jana Birošová

prezidentka Zuzana Čaputová chce poznať mená náhradníkov za ministrov, ktorí odídu z vlády. Uviedla to dnes po stretnutí so šéfom parlamentu Borisom Kollárom (Sme rodina) a predsedom vlády Eduardom Hegerom (OĽaNO). Zároveň premiéra vyzvala, aby jej predstavil spôsob, akým bude prípadná menšinová vláda vládnuť a prijímať zákony.

Hlava štátu skonštatovala, že vládna koalícia má za sebou dlhé hľadanie konsenzu, ktorý sa napokon nepodarilo nájsť. „V posledný deň ultimáta prišlo nové ultimátum," povedala na margo ponuky ministra financií Igora Matoviča (OĽaNO), že odstúpi z funkcie, pokiaľ strana SaS podporí v parlamente jeho návrhy. Podľa prezidentky však len pokračuje „nekonečný seriál", ktorý už nikoho nezaujíma. „Takto sa vládnuť nedá," skonštatovala Čaputová.

Prezidentka zároveň pripomenula viaceré výzvy, ktorým Slovensko momentálne čelí. Pokiaľ podľa nej koalícia za dva mesiace nedokázala vyriešiť vlastný problém, je otázne, ako chce čeliť kríze. Dodala, že mnoho občanov súčasnú situáciu vníma ako „voľný pád a chaos".

Minister hospodárstva a predseda strany SaS Richard Sulík dnes hlave štátu predložil svoju demisiu. Zvyšní ministri za SaS by mali počkať do pondelka 5. septembra na rozhodnutie ministra financií Igora Matoviča.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite