Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Zákaz vyvesovať dúhové vlajky na štátne budovy sa nezavedie

.tasr .slovensko

Zákaz vešať na budovách štátnych inštitúcií symboly hnutí, organizácií, komunít a ideológií propagujúcich akýkoľvek druh sexuálnej orientácie sa nezavedie.

Zákaz vyvesovať dúhové vlajky na štátne budovy sa nezavedie SITA/Branislav Bibel Dúhová vlajka vyvesená na budove veľvyslanectva Spojených štátov (USA) v Bratislave ako symbol solidarity počas Medzinárodného dňa boja proti homofóbii, transfóbii a bifóbii. Bratislava, 17. apríl 2020

poslanci Národnej rady (NR) SR nepodporili návrh novely zákona o štátnych symboloch Slovenskej republiky a ich používaní z dielne poslancov Národnej rady (NR) SR Tomáša Tarabu (nezaradený) a Györgya Gyimesiho (OĽANO). Parlament vo štvrtok návrh neposunul do druhého čítania.

Zo 129 prítomných hlasovalo len 74 poslancov, 44 boli za, proti bolo 28 a zdržali sa dvaja poslanci. Členovia klubu OĽANO okrem Gyimesiho nehlasovali, jeden člen bol proti. Návrh podporili okrem predkladateľov niektorí poslanci Sme rodina, Smeru-SD, ako aj niekoľkí nezaradení poslanci.

„Navrhuje sa, aby na budovách a v budovách štátnych orgánov a inštitúcií vrátane sídla verejného ochrancu práv, ktoré sa zo zákona označujú štátnymi symbolmi, bolo zakázané vyvesovať symboly hnutí, organizácií, komunít a ideológií propagujúcich akýkoľvek druh sexuálnej orientácie,“ uvádzali predkladatelia v návrhu. Zaužívaným symbolom LGBTI komunity je dúha a dúhová vlajka.

Predkladatelia argumentovali Ústavou SR, v ktorej sa píše, že Slovenská republika sa neviaže na nijakú ideológiu ani náboženstvo.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite