Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Účasť v krajských voľbách dosiahla 43 percent, v komunálnych 46 percent

.sita .slovensko

Účasť v sobotňajších spojených voľbách do orgánov miest a obcí a orgánov samosprávnych krajov dosiahla v krajských voľbách 43,7 percenta a v komunálnych voľbách 46,2 percenta.

Účasť v krajských voľbách dosiahla 43 percent, v komunálnych 46 percent SITA/Ministerstvo vnútra SR

informovali o tom na dnešnej tlačovej konferencii predstavitelia Štátnej komisie pre voľby a kontrolu financovania politických strán. Podľa šéfa komisie Ladislava Orosza dosiahla účasť v krajských voľbách o 14 percent voličov viac ako v predošlých voľbách. V komunálnych voľbách bola zase účasť o 2,5 percenta nižšia ako pred štyrmi rokmi.

Podľa údajov Štatistického úradu SR predstavujú najviac poslancov v zastupiteľstvách samosprávnych krajov nezávislí kandidáti, konkrétne 159, čo je takmer 38 percent. V boji o posty starostov a primátorov v rámci komunálnych volieb tiež uspeli nezávislí kandidáti, konkrétne v počte 1349, čo prestavuje 46,5 percenta z takmer 3000 samospráv.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite