Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Prezidentka sa na Cypre stretla so slovenskými vojakmi a policajtmi

.tasr .slovensko

Prezidentka SR Zuzana Čaputová navštívila v pondelok na Cypre slovenských vojakov a policajtov, ktorí tam slúžia v rámci mierovej misie Organizácie Spojených národov (OSN). Na Cypre sa stretla aj s tamojším prezidentom Nikosom Anastasiadisom, informuje TASR.

Prezidentka sa na Cypre stretla so slovenskými vojakmi a policajtmi Zuzana Čaputová/Facebook

čaputová po stretnutí so slovenskými vojakmi a policajtmi napísala na sociálnej sieti, že je na nich veľmi hrdá. Pred Vianocami ich podľa vlastných slov navštívila priamo v sektore, kde pôsobia.

„Prišla som ich pozdraviť a dozvedieť sa z prvej ruky, čím žijú a ako sa majú. Priniesli sme aj darčeky zo Slovenska, aby chute a vône Slovenska mali prítomné počas Vianoc aj ďaleko od domova,“ uviedla v príspevku.

Prezidentka dodala, že na Cypre zo všetkých strán vrátane z úst prezidenta Anastasiadisa počúvala na slovenských vojakov a policajtov pochvalné slová o ich profesionalite, zručnosti a užitočnosti pre celú misiu OSN.

S cyperským prezidentom hovorila Čaputová tiež o bezpečnostnej situácii v regióne, ale aj o vojne na Ukrajine. „S Cyprom máme dobré vzťahy, ktoré môžeme v oblasti inovácií či zelenej tranzície ďalej prehlbovať,“ uzavrela prezidentka.

Prezidentka navštívila vojakov a policajtov na Cypre v rámci tradície predvianočných návštev u slovenských vojakov pôsobiacich v zahraničných misiách.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite