Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Rozhodnutie ÚS je dôležitým príspevkom k posilneniu právneho štátu, tvrdí prezidentka

.tasr .slovensko

Za protiústavné označil v utorok Ústavný súd SR časti tzv. prorodinného balíčka, ktorý Národná rada SR v júni opätovne schválila po vetovaní prezidentkou Zuzanou Čaputovou.

Rozhodnutie ÚS je dôležitým príspevkom k posilneniu právneho štátu, tvrdí prezidentka SITA/Ľudovít Vaniher

rozhodnutie Ústavného súdu (ÚS) SR o tzv. prorodinnom balíčku je dôležitým príspevkom k posilneniu právneho štátu. Do budúcna to bude ústavným mantinelom pre vládnucu väčšinu, ktorá by chcela opäť zneužiť skrátené legislatívne konanie. Uviedla to prezidentka SR Zuzana Čaputová na sociálnej sieti.

„Rozhodnutie Ústavného súdu v konaní, ktoré sa začalo na môj návrh, je dôležitým príspevkom k posilneniu právneho štátu, a to predovšetkým v zmysle ochrany ústavných princípov legislatívneho procesu,“ spresnila.

Za protiústavné označil v utorok Ústavný súd SR časti tzv. prorodinného balíčka, ktorý Národná rada SR v júni opätovne schválila po vetovaní prezidentkou Zuzanou Čaputovou. Prezidentka napadla sporné časti balíčka z dielne ministra financií Igora Matoviča (OĽaNO) v rámci zákona o financovaní voľného času dieťaťa. 

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite