Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Matovič prišiel doručiť demisiu prezidentke, následne si to rozmyslel

.tasr .slovensko

Líder SaS a poslanec Richard Sulík vo štvrtok pred hlasovaním o vyslovení nedôvery vláde avizoval, že SaS bola pripravená vyjsť v ústrety, ale tento Matovičov krok označil za nehorázny.​

Matovič prišiel doručiť demisiu prezidentke, následne si to rozmyslel SITA/Diana Černáková

minister financií Igor Matovič (OĽaNO) prišiel doručiť do Kancelárie prezidenta (KP) SR svoju demisiu. Napokon si to však rozmyslel. TASR o tom informoval prezidentkin hovorca Martin Strižinec. Líder SaS a poslanec Richard Sulík vo štvrtok pred hlasovaním o vyslovení nedôvery vláde avizoval, že SaS bola pripravená vyjsť v ústrety, ale tento Matovičov krok označil za nehorázny.

 Matovič vo štvrtok podvečer prišiel doručiť do KP SR demisiu. „Pred zamestnancami prezidentskej kancelárie svoju demisiu podpísal, napokon si však podanie svojej demisie v poslednej chvíli rozmyslel a podpísaný dokument vytrhol vedúcemu KP SR Metodovi Špačekovi z rúk. Demisia tak nebola doručená do KP SR,“ priblížil Strižinec.

Sulík vo štvrtok pred hlasovaním o vláde uviedol, že bol v poslednej minúte zavolaný premiérom Eduardom Hegerom (OĽaNO) na stretnutie, kde mu bolo oznámené, že Matovič podá demisiu a je na ceste k prezidentke. Na poslednú chvíľu tak podľa jeho slov bol poslanecký klub SaS pripravený vyjsť v ústrety. Potom sa však stalo „niečo nehorázne“, keď sa dozvedel o tom, že minister financií podal demisiu, ale následne si to rozmyslel. „Nič lepšie nedokumentuje to chaotické vládnutie, ktoré tu zažívame a obzvlášť po našom odchode,“ dodal Sulík s tým, že zahlasujú na pád vlády.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite