Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Slovensko si prevzalo prvý z 15 tankov Leopard od Nemecka

.tasr .slovensko

Slovensko si prevzalo prvý z 15 tankov Leopard 2A4 od Nemecka. Tanky sú náhradou za 30 bojových vozidiel pechoty darovaných Ukrajine. Minister obrany Jaroslav Naď (OĽaNO) to potvrdil v pondelok na spoločnej tlačovej konferencii s nemeckou ministerkou Christine Lambrechtovo

Slovensko si prevzalo prvý z 15 tankov Leopard od Nemecka SITA/Diana Černáková Odovzdanie symbolického klúča od tanku Leopard 2A4 za účsti ministrov obrany Slovenska a Nemecka na Ministerstve obrany SR. Bratislava, 19. december 2022.

nemecko nám poskytne bojové tanky Leopard 2A4, ktoré posilnia východné Slovensko. Uviedol to dnes poverený minister obrany SR Jaroslav Naď (OĽaNO) na tlačovej besede po rokovaní s nemeckou ministerkou obrany Christine Lambrechtovou. „Ide o systém krátkeho dosahu, ktorý je určený na ochranu konkrétnych miest," tvrdí Naď. Ďalej uviedol, že sa s Lambrechtovou rozprávali aj o projekte Sky Shield, do ktorého sa zapojili približne tri desiatky krajín, aby spoločne riešili protivzdušnú ochranu svojich území. Minister Naď dodal, že všetky tanky budú vybavené systémami na utajovanú komunikáciu.

Lambrechtová na tlačovej besede uviedla, že v najbližších dňoch sa stretne s nemeckými vojakmi a vojačkami. „Slovensko a Nemecko sú dobrými a dôveryhodnými partnermi. Som veľmi rada, že sme dnes odovzdali bojový tank Leopard 2A4 a taktiež oceňujem, že zbrane na Ukrajinu dodáva Slovensko bezprostredne rýchlo," doplnila. Zdôraznila, že bolo dôležité zriadiť opravárenské centrum na opravu zbraní a dodala, že je potrebné ho chrániť.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite