Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Nadácia Zastavme korupciu spustila web, ktorý dokumentuje kauzy na Slovensku

.tasr .slovensko

Cieľom je pomôcť ľuďom zorientovať sa, o čom tá-ktorá kauza je a v akom je stave.

Nadácia Zastavme korupciu spustila web, ktorý dokumentuje kauzy na Slovensku kauzy.sk

„naším cieľom bolo zosumarizovať veľké množstvo káuz a pomôcť verejnosti zorientovať sa v nich na základe medializovaných a verejne dostupných informácií,“ vysvetľuje Martin Suchý z nadácie. Autori si dali za cieľ zdokumentovať korupčné kauzy od vzniku SR, na webe budú postupne pribúdať

Aktuálne na webe kauzy.sk visí viac ako 50 káuz, v ktorých figuruje viac ako 100 ľudí. Návštevníci môžu nájsť informácie o tom, do koľkých káuz sú zapletené verejne činné alebo vplyvné osoby. Koľko majú na krku obvinení, žalôb, v ktorých prípadoch boli právoplatne odsúdené či, naopak, oslobodené.

„Informácie o jednotlivých osobách a stave ich trestného konania odrážajú výlučne aktuálny stav týchto trestných konaní ku dňu zverejnenia zoznamu a obsahujú tvrdenia a informácie od svedkov alebo orgánov činných v trestnom konaní. Nadácia Zastavme korupciu zverejnením zoznamu nezasahuje do práva osôb z jednotlivých káuz na prezumpciu neviny,“ dodal Suchý.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite