Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Prezidentka napriek neplatnosti referenda apeluje na zmenu ústavy

.tasr .slovensko

Štátna volebná komisia potvrdila neplatnosť sobotného referenda o zmene Ústavy SR. Zúčastnilo sa na ňom 27,25 percenta voličov.

Prezidentka napriek neplatnosti referenda apeluje na zmenu ústavy SITA/Diana Černáková

prezidentka SR Zuzana Čaputová napriek neplatnosti sobotného (21. 1.) referenda považuje vzhľadom na aktuálnu vnútropolitickú krízu za nevyhnutné, aby poslanci čo najskôr prijali zmenu ústavy o predčasných voľbách v parlamente. TASR o tom informoval prezidentkin hovorca Martin Strižinec. Prezidentka sa k tomu vyjadrila i na sociálnej sieti.

„Rešpektujem výsledky referenda o zmene ústavy a postoj občanov, ktorý tým vyjadrili. Jednak tých, ktorí sa na referende zúčastnili, a tiež tých, ktorí sa rozhodli svoj postoj vyjadriť neúčasťou. I keď je referendum neplatné, vzhľadom na aktuálnu vnútropolitickú krízu je nevyhnutné, aby poslanci čo najskôr prijali zmenu ústavy o predčasných voľbách v parlamente,“ uviedla prezidentka.

Štátna volebná komisia potvrdila neplatnosť sobotného referenda o zmene Ústavy SR. Zúčastnilo sa na ňom 27,25 percenta voličov. Na platnosť referenda je potrebná viac ako 50-percentná účasť. Deviate referendum v histórii samostatnej SR inicioval Smer-SD s ďalšími opozičnými stranami.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite