Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Bývalá koalícia sa dohodla na predčasných voľbách 30. septembra

.sita .tasr .slovensko

Sulík taktiež uviedol, že na rokovaní sa nezúčastnil nikto z hnutia Sme rodina.

Bývalá koalícia sa dohodla na predčasných voľbách 30. septembra SITA/Ľudovít Vaniher

predseda Slobody a Solidarity (SaS) Richard Sulík dnes po rokovaní na Úrade vlády SR pre médiá uviedol, že bývalé koaličné strany sa dohodli na termíne predčasných parlamentných volieb, ktoré sa budú konať 30. septembra. Sulík taktiež uviedol, že na rokovaní sa nezúčastnil nikto z hnutia Sme rodina. „Strana SaS si nekládla žiadne podmienky. S kompromisným termínom 30. septembra vieme žiť a súhlasiť. Skorší termín nebol v hre, aby ho celá koalícia dokázala odsúhlasiť,“ uviedol predseda SaS.

Predseda vlády predpokladá, že dohodnutá zmena ústavy by sa mohla odsúhlasiť hneď po prerokovaní v parlamente. Zmenu podľa jeho slov podporí klub OĽaNO aj Občiansko-demokratická platforma, ktorá z neho odišla, Sme rodina a SaS. „V takomto prípade by počty mali sedieť,“ uviedol. Ďalšie rokovanie tak už podľa jeho slov potrebné nebude, v pondelok (23. 1.) majú len doladiť detaily návrhu. Ozrejmil, že súčasťou návrhu je aj to, že zmeniť volebný systém bude možné len 90 hlasmi poslancov, nie 76.

„Teraz je dôležité, aby demokratické strany ukázali zodpovednosť,“ podčiarkol s tým, že termín volieb je známy a ak chcú demokratické strany získať dôveru občanov, musia im ukázať, že vedia spolu vládnuť a vychádzať.

Exministerka spravodlivosti Mária Kolíková (SaS) predloží pozmeňujúci návrh k novele ústavného zákona.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite