Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Generálny prokurátor Maroš Žilinka neuvažuje o tom, že by kandidoval na prezidenta

.tasr .slovensko

Potvrdil to v nedeľu na sociálnej sieti. Deklaruje, že v decembri 2020 bol zvolený do funkcie na sedem rokov a toto obdobie chce naplniť.

Generálny prokurátor Maroš Žilinka neuvažuje o tom, že by kandidoval na prezidenta SITA/Branislav Bibel

„nikdy som neuvažoval a neuvažujem o tom, že by som kandidoval na funkciu prezidenta Slovenskej republiky. Zložením sľubu 10. decembra 2020 začalo plynúť moje sedemročné funkčné obdobie vo funkcii generálneho prokurátora SR, ktoré mienim naplniť,“ zdôraznil. Žiada všetkých, aby to rešpektovali a zlomyseľne nepodsúvali verejnosti bludy.

O prípadnej kandidatúre sa v médiách hovorilo už v predchádzajúcich mesiacoch. Líder mimoparlamentného Hlasu-SD Peter Pellegrini v nedeľu povedal, že Žilinka je dobrým šéfom prokurátorov a mal by na tomto poste zotrvať. Predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina) zase spomenul, že sa hovorí o návrhu, ktorý by zakázal kandidatúru na prezidenta ešte štyri roky po skončení vo funkcii generálneho prokurátora, šéfa Policajného zboru či šéfa Najvyššieho kontrolného úradu SR.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite