Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Výstavba nemocnice na bratislavských Rázsochách bude pokračovať, vyhlásil Heger

.tasr .slovensko

Dočasne poverený premiér tak reagoval na predsedu mimoparlamentného Hlasu-SD Pellegriniho, ktorý skritizoval súčasnú vládu, že pri projekte novej nemocnice zlyhala.

Výstavba nemocnice na bratislavských Rázsochách bude pokračovať, vyhlásil Heger SITA/Jana Birošová

výstavba nemocnice na bratislavských Rázsochách bude pokračovať. Vláda napráva to, čo sa Robertovi Ficovi (Smer-SD) a Petrovi Pellegrinimu (Hlas-SD) nepodarilo za 12 rokov vládnutia. Uviedol to dočasne poverený premiér Eduard Heger (OĽaNO) v reakcii na predsedu mimoparlamentného Hlasu-SD Pellegriniho, ktorý skritizoval súčasnú vládu, že pri projekte novej nemocnice zlyhala.

Slovensko má podľa Hegera jedinečnú príležitosť postaviť v Bratislave špičkovú nemocnicu. „Ide o obrovskú investičnú akciu a je normálne, že ju sprevádzajú aj ťažkosti. O to sa tu za celé desaťročia nikto nepokúsil a už vonkoncom na to štát nepripravil,“ povedal. Dodal, že na rozdiel od lídra Hlasu-SD pred problémami nezatvárajú oči a riešia ich.

Pellegrini podľa premiéra nepovedal v súvislosti s výstavbou nemocnice na Rázsochách nič nové, iba ľudí strašil. „V tom jedinom vyniká a je autentický,“ poznamenal.

V pondelok na tlačovej konferencii Pellegrini povedal, že žiada presun zdrojov z plánu obnovy na výstavbu nemocnice na bratislavských Rázsochách pre ostatné nemocnice na Slovensku. Skelet nemocnice sa podľa neho nestihne postaviť do polovice roka 2026, s čím počíta plán obnovy. Tvrdí, že čerpanie peňazí je preto ohrozené.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.  

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite