Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Premiér sa v Izraeli stretne s Netanjahuom aj prezidentom Herzogom

.tasr .slovensko

Diskutovať budú aj o ekonomickej, ale aj o obrannej spolupráci a možnostiach jej prehĺbenia, témou stretnutia bude taktiež posilnenie partnerstva vo vede, výskume a inováciách.

Premiér sa v Izraeli stretne s Netanjahuom aj prezidentom Herzogom SITA/Branislav Bibel

v nedeľu 5. marca odcestuje predseda vlády SR Eduard Heger na dvojdňovú pracovnú návštevu Izraela. Ako informoval tlačový odbor Úradu vlády SR, premiér sa v Jeruzaleme stretne s predsedom vlády Benjaminom Netanjahuom, s ktorým bude diskutovať o slovensko-izraelských vzťahoch a aktuálnej situácii v Európe v súvislosti s agresiou Ruska na Ukrajine. Diskutovať budú aj o ekonomickej, ale aj o obrannej spolupráci a možnostiach jej prehĺbenia, témou stretnutia bude taktiež posilnenie partnerstva vo vede, výskume a inováciách.

V pondelok 6. marca sa Heger následne stretne s izraelským prezidentom Isaacom Herzogom, s ktorým bude rokovať o bilaterálnych vzťahoch a aktuálnej situácii vo svete. „Počas návštevy Izraela sa premiér stretne aj s ministrom zahraničných vecí Izraela Eli Cohenom a navštívi Weizmannov vedecký inštitút, ktorý patrí medzi najlepšie vedecké pracoviská na svete," zdôraznil úrad vlády.

Premiér v Jeruzaleme navštívi aj pamätník obetiam holokaustu Jad Vašem založený v roku 1953. „Jednou z úloh múzea je aj oceňovanie ľudí nežidovského pôvodu titulom Spravodliví medzi národmi, ktorí počas holokaustu nasadili svoje životy a zachránili prenasledovaných Židov pred smrťou. Mená záchrancov sú zvečnené na Čestnej stene v záhrade pamätníka," pripomenul úrad vlády. Zároveň doplnil, že k 1. januáru 2022 bolo na Čestnej stene vyrytých 638 mien slovenských občanov, čím sa Slovenská republika zaraďuje medzi krajiny s najvyšším počtom držiteľov tohto ocenenia.

S premiérom do Izraela podľa Úradu vlády SR cestuje aj skupina vedcov zo slovenských univerzít, ktorá absolvuje program zameraný na prehĺbenie spolupráce vo vede a výskume medzi oboma krajinami.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite