Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Ozbrojené sily SR si prevzali druhý tank Leopard 2A4 od Nemecka

.tasr .slovensko

Ostatných 13 tankov majú dodať do konca roka.

Ozbrojené sily SR si prevzali druhý tank Leopard 2A4 od Nemecka SITA/AP Photo/Gregor Fischer

ozbrojené sily SR si prevzali druhý tank Leopard 2A4, ktorý Slovensko dostalo od Nemecka ako náhradu za 30 kusov bojových vozidiel pechoty (BVP-1) darovaných Ukrajine. Ostatných 13 tankov majú dodať do konca roka. TASR o tom informovala hovorkyňa Ministerstva obrany (MO) SR Martina Kakaščíková.

 Tank prebrali v Nemecku príslušníci 14. tankového práporu Trebišov, 42. zásobovacej základne Martin OS SR a zástupcovia sekcie modernizácie Ministerstva obrany SR. Ako priblížil poverený minister obrany Jaroslav Naď, technika ešte pred odovzdaním prechádza komplexnou opravou v spoločnosti Rheinmetall Landsysteme. 

Prvý z dodaných tankov už podľa hovorkyne prešiel aj skúškami na overenie vybraných takticko-technických parametrov vo Vojenskom technickom a skúšobnom ústave Záhorie. Rezort aktuálne pracuje na ich vyhodnocovaní. 

„Pre zavedenie tankov do OS SR bude potrebné aj preškolenie osádok, ktoré v priestoroch Centra výcviku Lešť v lete tohto roka zabezpečia príslušníci Bundeswehru,“ doplnila Kakaščíková.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite