Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Univerzita Komenského poskytne maximálnu súčinnosť pri vyšetrovaní údajnej korupcie jej zamestnanca

.sita .slovensko

V súvislosti s dnešným zadržaním zamestnanca univerzity podozrivého z brania úplatku to uviedla hovorkyňa univerzity Lenka Miller.

Univerzita Komenského poskytne maximálnu súčinnosť pri vyšetrovaní údajnej korupcie jej zamestnanca

dekan Prírodovedeckej fakulty (PriF) UK s okamžitou platnosťou zadržaného odvolal zo všetkých riadiacich a koordinačných funkcií a odňal mu všetky príslušné poverenia.

Univerzita podľa slov hovorkyne nechce byť v žiadnom prípade spájaná s pochybnosťami vo vzťahu k takémuto konaniu. Ako ďalej upresnila, keď už sa takéto individuálne zlyhanie udialo, záleží im na korektnom vyšetrení a vyvodení dôsledkov. „Fakulta ďalšie kroky podnikne hneď po tom, ako bude mať k dispozícii viac informácií,“ uzavrela Miller.

Vyšetrovateľ národnej kriminálnej agentúry (NAKA) zadržal podozrivú osobu, ktorou je zamestnanec Univerzity Komenského (UK) v Bratislave pri preberaní úplatku 20-tisíc eur. Ten si vyžiadal v súvislosti s preberacím konaním vykonaných stavebných prác na Prírodovedeckej fakulte a Fakulte matematiky, fyziky a informatiky UK v Bratislave.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite