Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Policajti z Banskobystrického, Žilinského a Trenčianskeho kraja si prevzali 29 nových vozidiel

.sita .slovensko

Roman Mikulec uviedol, že pokračujú v tom, čo začali minulý týždeň Bratislave a odovzdali ďalšie zo 150 nových vozidiel.

Policajti z Banskobystrického, Žilinského a Trenčianskeho kraja si prevzali 29 nových vozidiel SITA/MV SR/Vladimír Benko

„budeme, samozrejme, pokračovať aj ďalej smerom na východ a nie je to posledná várka vozidiel. Ako sme avizovali, vozidiel bude oveľa viac a budú v rôznych kategóriách,“ dodal minister s tým, že to budú aj vozidlá v kategóriách SUV.

Podľa Mikulca má ministerstvo jasnú koncepciu obmeny vozidlového parku. „Plán je rozdelený na 10 rokov, bol schválený Útvarom hodnoty za peniaze a jeho základným cieľom je omladenie vozového parku. V súčasnosti je priemerný vek auto vo vozovom parku 10 rokov, naším cieľom je znížiť túto hodnotu na 6,5 roka. Dosiahnutím tohto cieľa sledujeme zabezpečenie vyššej bezpečnosti posádok, zefektívnenie správy vozového parku ako na údržbe, tak aj na spotrebe pohonných hmôt a takisto zníženie emisií,“ objasnil štátny tajomník MV SR Tomáš Oparty.

Tento rok by malo prísť podľa prvého viceprezidenta PZ SR Branka Kišša okolo 800 vozidiel. „Prioritne pôjdu na obvodné oddelenia, aby boli tieto vozidlá k dispozícii policajtom, ktorí sú v priamom kontakte s občanmi a sú ten prvý kontakt, keď občan potrebuje pomoc. Potrebujeme vozidlá rýchle, spoľahlivé a bezpečné aj pre policajtov, aby sa nám zo služby vrátili živí a zdraví,“ popísal viceprezident.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite